DRaag de koers! Stijlvolle casual shirts inspired by legends.

Molteni

Niet fameus vanwege de Molteni salami die in de regio Arcore in Italie werd geproduceerd, maar de ploeg dankt haar bekendheid aan de 663 races die van 1958 tot en met 1976 werden gewonnen. Gianni Motta en Marino Basso waren al goed voor respectievelijk 48 en 34 overwinningen, maar Eddy Merckx was natuurlijk de veelvraat van de ploeg.

DAF Trucks – Côte d’Or

Van 1979 tot en met 1983 was Daf Trucks een professionele wielerploeg. In 1981 kwam daar de co-sponsor Côte d’Or bij. In dit jaar pakte Hennie Kuiper de winst in De Ronde van Vlaanderen na een mooi ploegenspel met Roger De Vlaeminck. De veldrijder Hennie Stamsnijder reed ook voor de ploeg. Als eerste Nederlander werd hij in 1981 wereldkampioen Veldrijden in het Spaanse Baskenland.

Boule d’Or

Het sigarettenmerk Boule d’Or was van 1979 tot en met 1984 sponsor van het Belgisch wielerteam. Mooie coureurs als Roger De Vlaeminck , Fons Dewolf en Marc Sergeant reden voor het team. Maar de opvallendste naam was toch wel die van Freddy Maertens. De carrière van Maertens leek eind jaren 70 als een nachtkaars uit te gaan, echter hij kreeg een nieuwe kans in de Boule d’Or ploeg. In 1981 verbaasde hij vriend en vijand met 5 overwinningen in de Tour. Later dat jaar mocht hij zelfs de regenboogtrui aantrekken nadat hij Hinault versloeg in de sprint tijdens het WK in Praag.

La Casera – Bahamontes

Een Spaanse wielerploeg die actief was van 1968 tot en met 1974. Naast het frisdrankmerk La Casera roept vooral de tweede naam “Bahamontes” vragen op. Na zijn actieve wielercarrière werd de beroemde Spaanse klimmer Frederico Bahamontes manager van deze wielerploeg. Het prijken van zijn naam op het shirt maakt het een iconische.

Fausto Campionissimo

De Italiaanse wielrenner Fausto Coppi (1919-1960) had als bijnaam “Il Campionissimo” oftewel kampioen der kampioen. Hij won in 1949 als allereerste renner de Giro d’Italia en de Tour de France. De Giro schreef hij zelfs 5x op zijn naam. In 1953 werd hij wereldkampioen op de weg in Lugano. Door zijn grootse prestaties, maar ook door zijn geheime liefde met de Witte dame, zijn vroege dood (malaria) en zijn strijd met rivaal Gino Bartali groeide Coppi in Italie en ver daarbuiten uit tot een legende.