DAF Trucks – Côte d´Or

✔Uniek ✔Stijlvol ✔Hoge kwaliteit

DAF Trucks shirts

Dit stijlvolle casual shirt is geïnspireerd op shirt van de wielerploeg DAF Trucks uit het jaar 1981. In dit jaar pakt Hennie Kuiper de winst in De Ronde van Vlaanderen na een mooi ploegenspel met Roger De Vlaeminck. De veldrijder Hennie Stamsnijder reed ook voor de ploeg. Als eerste Nederlander werd hij in 1981 wereldkampioen Veldrijden in het Spaanse Baskenland.

 

DAF Trucks wielerploeg

DAF Trucks was een Belgische wielerploeg die van 1979 tot en met 1983 actief was in het professionele peloton. In 1981 kwam daar de co-sponsor Côte d’Or bij. Grote namen in deze ploeg waren Roger De Vlaeminck en Hennie Kuiper, maar ook de piepjonge Adrie van der Poel droeg het witte shirt met de blauw/oranje banen.

 

Roger De Vlaeminck

Roger De Vlaeminck was een echte klassiekerenner. Vooral zijn resultaten in Parijs-Roubaix zijn indrukwekkend met 4 overwinningen en in totaal 9 podiumplaatsen. Daarmee verkreeg hij ook de bijnaam Monsieur Paris-Roubaix. Ook in andere klassiekers was De Vlaeminck goed. Hij won bijvoorbeeld 3x Milaan-San Remo, 2x de Ronde van Lombardije, 1x de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik.