Molteni

✔Uniek ✔Stijlvol ✔Hoge kwaliteit

Molteni Shirt

Een uniek en stijlvol shirt geïnspireerd op de successen van wielerploeg Molteni. De bruin-oranje wollen shirts van toen hebben plaats gemaakt voor 100% katoenen shirts met een hoogwaardige afwerking. Draag dit shirt als een Kanibaal!

Molteni Wielerploeg

De Wielerploeg Molteni is in eerste plaats niet fameus vanwege de Molteni salami die in de regio Arcore in Italie werd geproduceerd. De ploeg dankt haar bekendheid aan de 663 races die van 1958 tot en met 1976 werden gewonnen. Gianni Motta en Marino Basso waren al goed voor respectievelijk 48 en 34 overwinningen, maar Eddy Merckx was natuurlijk de veelvraat van de ploeg.

Molteni Eddy Merckx

In 1971 versterkt Molteni zich met de dan 25-jarige Eddy Merckx. De Faema wielerploeg houdt op te bestaand en Merckx besluit met 8 renners en begeleiding de overstap te maken naar Molteni. Het bleek een geoliede machine en Merckx is een veelvraat als het gaat om overwinningen. Hij doet zijn bijnaam De Kanibaal eer aan. Tijdens zijn periode bij Molteni verbreekt hij het werelduurrecord in Mexico en wordt hij 2x wereldkampioen op de weg. De regenboog kleuren op de boordjes zijn een ode aan de grootste wielrenner ooit.