La Casera – Bahamontes

✔Uniek ✔Stijlvol ✔Hoge kwaliteit

La Casera – Bahamontes shirt

Naast het frisdrankmerk La Casera roept vooral de tweede sponsornaam “Bahamontes” vragen op. Na zijn actieve wielercarrière werd de beroemde Spaanse klimmer Frederico Bahamontes manager van deze wielerploeg. Het prijken van zijn naam op het shirt maakt het een iconisch shirt!

 

La Casera wielerploeg

La Casera – Bahamontes was een Spaanse wielerploeg die actief was van 1968 tot en met 1974. De successen waren schaars en de enige noemenswaardige overwinningen waren een Giro-rit van Miquel María Lasa in 1970, het bergklassement van Pedro Torres in de Tour de France van 1973 en 2 achtereenvolgende bergklassementen van José Luis Abilleira in de Vuelta van ’73 en ’74. Met de Adelaar van Toledo aan het roer was het niet gek dat er alleen klimsuccessen werden behaald.

 

Frederico Bahamontes

Frederico Bahamotes is de oudste nog levende Tourwinnaar. Hij schreef de Tour de France in 1959 op zijn naam. In deze editie verraste hij vriend en vijand, waaronder Jacques Anquetil, door in de bergetappes en klimtijdrit veel tijd te pakken. Ondanks een aantal hoge klasseringen, was dit de enige grote ronde die hij op zijn naam schreef. Daar staat tegenover dat hij maar liefst 6x het bergklassement in de Tour de France won! Bahamontes was een klimmer pur sang, die vanuit stilstand zomaar kon wegschieten en al dansend iedereen achter zich liet. Het vliegen over het hooggebergte leverde hem de bijnaam de Adelaar van Toledo op.