Fausto Coppi – Il Campionissimo

✔Uniek ✔Stijlvol ✔Hoge kwaliteit

Fausto coppi shirt

Zijn voornaam “Fausto” pronkt groot op het Bianchi-blauwe shirt. En “Campionissimo” verwijst naar zijn bijnaam en grootse successen. In 2019 had hij 100 jaar geworden, maar de legende Fausto Coppi leeft voort. Dit shirt is een eerbetoon aan de wielerlegende Fausto Coppi!

 

Il Campionissimo

De Italiaanse wielrenner Fausto Coppi (1919-1960) had als bijnaam “Il Campionissimo” oftewel kampioen der kampioen. Hij won in 1949 als allereerste renner de Giro d’Italia en de Tour de France. De Giro schreef hij zelfs 5x op zijn naam. In 1953 werd hij wereldkampioen op de weg in Lugano. Door zijn grootse prestaties, maar ook door zijn geheime liefde met de Witte dame, zijn vroege dood (malaria) en zijn strijd met rivaal Gino Bartali groeide Coppi in Italie en ver daarbuiten uit tot een legende.

 

Bianchi wielerploeg

Bianchi was een Italiaanse wielerploeg die gesponsord werd door de fietsfabrikant Bianchi. Opgericht in 1899 en is daarmee één van de oudste wielerploegen ter wereld. Bianchi was niet onafgebroken aanwezig, maar in iedere periode dat ze wel in het peloton waren, schitterde het iconische hemelsblauw.

In haar bestaan waren veel beroemde renners onderdeel van het team en werden veel successen behaald. Maar de grootste periode brak aan toen Fausto Coppi in 1945 bij het team kwam. In de jaren zeventig kwam Bianchi als sponsor terug in het peloton en toen als Bianchi-Campagnolo. Met o.a. de wereldkampioenen Marino Basso and Felice Gimondi in het team. De laatste periode als hoofdsponsor was met kopman Jan Ullrich in 2003. Die in de 100-ste editie van de Tour de France een strijd uitvocht met Lance Armstrong. Bianchi is nog steeds actief in het professionele wielrennen maar nu alleen nog als lverancier van de fietsen, bijvoorbeeld voor Team Jumbo-Visma.