Boule d’Or – Regenboogtrui

✔Uniek ✔Stijlvol ✔Hoge kwaliteit

Regenboogtrui retro shirt

De regenboogtrui wordt sinds 1927 uitgereikt aan de wereldkampioen wielrennen. Het witte shirt me de horizontaal gestreepte kleuren wordt een jaarlang door de wereldkampioen met trots gedragen in de koers gedragen. Dit retro wielrenshirt van Ciclismo Casual is een ode aan alle wereldkampioen en in het bijzonder Freddy Maertens.

 

Boule d’Or wielerploeg

Het sigarettenmerk Boule d’Or was van 1979 tot en met 1984 sponsor van het Belgisch wielerteam. Mooie coureurs als Roger De Vlaeminck , Fons Dewolf, Marc Sergeant en Freddy Maertens koersten voor deze wielerploeg. In die tijd was adverteren rondom tabak verboden in Frankrijk, en om toch te kunnen deelnemen aan de Tour de France bedacht men een list. Men vond een chocolade fabrikant met dezelfde naam en bracht het team over naar hen. Zo konden 8 etappeoverwinningen en de groene trui van Freddy Maertens binnen gehaald worden.

 

Freddy Maertens

De meest opvallendste naam binnen de Boule d’Or ploeg was toch wel die van Freddy Maertens. De carrière van Maertens leek eind jaren 70 als een nachtkaars uit te gaan, echter hij kreeg een nieuwe kans in de Boule d’Or ploeg. In 1981 verbaasde hij vriend en vijand met 5 overwinningen in de Tour. Later dat jaar mocht hij zelfs de regenboogtrui aantrekken nadat hij Hinault versloeg in de sprint tijdens het WK in Praag.